We zijn niet voor iedereen de geschikte partner – en dat is helemaal oké

Bij Friday Recruitment streven we naar duurzame relaties en succesvolle matches tussen bedrijven en kandidaten. Dit betekent echter ook dat we niet met iedereen kunnen samenwerken – en dat is helemaal oké. Onlangs kwamen we een situatie tegen die ons eraan herinnerde waarom dit zo belangrijk is.

Waarom we soms ‘nee’ zeggen
Een bedrijf benaderde ons met de vraag om hen te helpen met hun wervingsproces. In eerste instantie leek het een interessante kans. De functies die zij open hadden staan, vielen in onze expertise en doelgroep, en we waren enthousiast om te helpen. Maar al snel bleek dat hun locatie voor ons een struikelblok zou worden. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, en voor ons betekent dit dat we kandidaten graag face-to-face spreken tijdens kennismakingsgesprekken. Hun locatie maakte dit echter onhaalbaar – zowel voor ons als voor de kandidaten, gezien het buiten onze regio valt. Om die reden hebben we aangegeven dat wij niet de geschikte partner zijn. 

Waarom vinden we het belangrijk om hiernaar te kijken? Omdat we ervoor willen zorgen dat iedere kandidaat die we voorstellen, ook echt goed past bij een bedrijf. Dat begint bij de kennismaking – en wij geloven dat je iemand het beste leert kennen wanneer je elkaar in de ogen kunt aankijken. 

We zijn selectief, omdat we geloven dat dit uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor iedereen. Soms betekent dit dat we ‘nee’ zeggen tegen een samenwerking, hoe graag we ook willen helpen. In het geval van dit bedrijf wisten we dat onze werkwijze en hun situatie niet op elkaar aansloten, en dat is helemaal oké. Er is altijd een ander bureau dat wellicht beter past.

Wat betekent dit voor jou?
Bij Friday Recruitment willen we de juiste partner zijn voor de bedrijven waarmee we samenwerken. Dat betekent dat we soms ‘nee’ moeten zeggen, ook al zien we de potentie. We doen dit omdat we geloven dat we alleen op deze manier echt van waarde kunnen zijn. Ons doel is altijd om bedrijven te helpen met het vinden van de ideale kandidaat, niet alleen op basis van vaardigheden, maar ook qua persoonlijkheid.

Als we wél als partner voor jouw bedrijf aan de slag gaan, weet je dat we volledig achter onze samenwerking staan. We hebben de mogelijkheden goed overwogen en weten dat we kunnen bijdragen aan het succes van jouw organisatie. Dit betekent dat de kandidaten die we aan je voorstellen, zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van meer dan alleen hun cv. We kijken naar de lange termijn en willen ervoor zorgen dat ze écht passen binnen jouw bedrijfscultuur.

Partner in groei en succes
We weten dat er recruitmentbureaus zijn die voor elk bedrijf en elke vacature een match proberen te vinden. Dat is echter niet hoe wij werken. We geloven dat het belangrijker is om de juiste match te vinden dan om snel iemand te plaatsen. Dit betekent dat we bewust selectief zijn in de bedrijven waarmee we samenwerken.

Wij zijn misschien niet voor iedereen de perfecte partner, maar voor de bedrijven waarmee we werken, zijn we meer dan een recruitmentbureau – we zijn een partner in hun groei en succes.

Foto van Joelle
Joelle
Dit blog is geschreven door Joëlle, marketeer en recruiter bij Friday Recruitment. ''Bouwen aan een netwerk, verbinden en mensen helpen. Allemaal brede en redelijk algemene termen, maar dat is wel wat ik graag doe. En daarmee wil ik jou helpen aan een baan die bij je past, zodat je niet meer alleen blij bent als het vrijdag is!''

Friday updates

Ben je nu (nog) niet opzoek naar een nieuwe baan, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Friday updates!