Waarom zou je een nieuwe baan via een recruiter zoeken?

Ons laatste blog gaf vijf redenen waarom je als werkgever zou samenwerken met een recruitmentbureau als Friday, maar waarom zou je als werkzoekende deze samenwerking aangaan? Ook daar hebben we redenen voor, wel zes!

1. Tijdsbesparing

Het zoeken naar een baan kan een tijdrovend proces zijn. Door met een recruiter te werken, kun je een groot deel van dit proces uit handen geven. Recruiters doen het voorwerk voor je door geschikte vacatures te vinden, je cv door te sturen en vaak zelfs sollicitatiegesprekken te coördineren. Dit bespaart je tijd en energie, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke aspecten van je leven.

2. Groot netwerk en toegang tot meer vacatures

Een van de grootste voordelen van werken met een recruiter is hun uitgebreide netwerk. Recruiters hebben vaak sterke relaties opgebouwd met HR-managers en besluitvormers binnen bedrijven. Dit kan betekenen dat jouw cv direct bij de juiste personen terechtkomt, waardoor je kansen op een sollicitatiegesprek aanzienlijk worden vergroot.

Ook hebben recruiters soms toegang tot vacatures die niet openbaar worden gedeeld. Bedrijven werken vaak met recruiters om discrete en exclusieve zoekopdrachten uit te voeren. Dit betekent dat je via een recruiter toegang kunt krijgen tot banen die je anders nooit zou vinden op reguliere vacaturesites.

3. Voorkennis

Friday vindt het belangrijk dat wij alleen kandidaten en werkgevers aan elkaar voorstellen wanneer wij zelf ook achter de match staan. Daarom vragen we niet alleen naar jouw vaardigheden en wat voor werkzaamheden je wilt doen, maar ook naar de omgeving en werksfeer waar je wilt werken. Dit is niet af te lezen uit een vacature, maar wel belangrijk om met de juiste werkgever te matchen.

4. Warm welkom

Als recruitmentbureau helpen we jou ook bij de kennismaking met jouw eventuele toekomstige werkgever. Het sollicitatiegesprek doe je zelf, maar wij zorgen ervoor dat jij genoeg weet over het bedrijf en de baan zodat je je goed kunt voorbereiden. Ook zijn wij al in contact geweest met de werkgever om jou voor te stellen en jouw wensen voor salaris en arbeidsvoorwaarden door te nemen. Dit zorgt ervoor dat het eerste gesprek vaak soepeler verloopt dan wanneer je zonder enige introductie op gesprek komt.

5. Confidentiële zoektochten

Als je momenteel een baan hebt maar op zoek bent naar nieuwe kansen, kan een recruiter je helpen bij een discrete zoektocht. We begrijpen de gevoeligheid van je situatie en kunnen ervoor zorgen dat je zoektocht vertrouwelijk blijft, zodat je huidige positie niet in gevaar komt.

6. Andere opties

Bij Friday merken we dat de mensen die via een vacature bij ons binnenkomen, uiteindelijk niet altijd bij die werkgever op gesprek gaan. Wanneer we kennismaken met een kandidaat komen we (zowel de kandidaat als Friday) er nog wel eens achter dat diegene op zoek is naar een hele andere baan! Het voordeel van een recruitmentbureau is dat we verder kijken dan die ene vacature. Ook als je wel op gesprek bent geweest, maar het achteraf toch niet bevalt, zoeken wij verder naar jouw droombaan.

Dus, genoeg voordelen om je te helpen tijdens je zoektocht! We helpen je graag verder. Wat we wel aanraden is dat je zelf ook blijft kijken, zes paar ogen zien immers meer dan vijf 😉

Hebben we jou kunnen overtuigen? Kom vooral vrijblijvend langs voor een eerste kennismaking! Neem contact met ons op en hopelijk kunnen wij je verder helpen.

Foto van Arianne Haasjes
Arianne Haasjes
Dit blog is geschreven door Arianne, communicatiemedewerker bij Friday Recruitment. Zelf kwam ze bij Friday binnen als kandidaat. "Ik weet hoe belangrijk het voor een werkzoekende is om niet vastgepind te worden op een CV, maar juist naar jouw mogelijkheden te kijken."

Friday updates

Ben je nu (nog) niet opzoek naar een nieuwe baan, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Friday updates!