Solliciteren zonder cv: laat jezelf zien

Daar zit je dan.. Je bent uren bezig geweest met het mooi opmaken van je cv en je hebt je best gedaan een motivatie te schrijven die precies op de functie aansluit. Met zweet op je voorhoofd stuur je dit op en binnen no-time krijg je te horen dat je niet geschikt bent, niet bij het bedrijf past of je wordt om een andere reden afgewezen. Dat moet anders kunnen, toch?

Ja, dat kan anders

De afgelopen twee jaar hebben we bij Friday Recruitment talloze kandidaten gesproken die op zoek zijn naar een nieuwe baan of een heel andere richting in hun carrière op willen. We begrijpen hoe lastig dit kan zijn en dan wordt je ook nog vastgepind op wat je in het verleden hebt gedaan. Nou, dat gaan we dus even anders doen.

We pinnen je niet vast op je cv

Bij Friday Recruitment willen we je niet vastpinnen op je cv of een motivatiebrief. In plaats daarvan willen we je écht leren kennen als persoon. We begrijpen echt wel dat je eerdere werkervaringen hebben bijgedragen aan wie je nu bent, en dat je hierdoor hebt ontdekt wat je wel of juist niet wil. Maar we geloven ook dat je verleden niet altijd je toekomst hoeft te bepalen. Anders zou je niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, toch? 😉

Vrijheid om zelf te kiezen

Daarom willen wij je bijstaan in je zoektocht naar een nieuwe baan. Op onze website vind je diverse vacatures en je hebt de vrijheid om te kiezen of je je cv wilt uploaden of niet. Ons belangrijkste doel is om een persoonlijk kennismakingsgesprek met je te plannen, zodat we jou echt leren kennen en begrijpen waar je naartoe wilt in de toekomst.

Zo hebben we onlangs een onwijs leuk gesprek gehad met iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Een volgende stap en misschien wel een hele andere richting. Diegene heeft ontzettend veel hobbies en ontwikkelt zich op allerlei gebieden, iets wat je niet snel in je cv zou zetten, maar wat voor ons waardevolle informatie is om te kijken of we een match kunnen vinden.

Het gaat om jou als persoon

Een goede match tussen jou en je (nieuwe) werkgever is essentieel. Het gaat daarbij zeker niet alleen om jouw ervaringen in het verleden, maar ook om jou als persoon en hoe goed je past binnen de bedrijfscultuur. Daarom werken we nauw samen met bedrijven die we kennen en vertrouwen, zodat we een echte match kunnen vinden op basis van wie jij bent, en niet alleen op basis van je verleden.

Laat jezelf zien

Kortom, solliciteren zonder cv of motivatie is bij ons mogelijk en wordt zelfs aangemoedigd. We willen je uitnodigen om jezelf te laten zien. Bij Friday Recruitment draait het om jou als persoon, niet om je cv.

Foto van Joelle
Joelle
Dit blog is geschreven door Joëlle, marketeer en recruiter bij Friday Recruitment. ''Bouwen aan een netwerk, verbinden en mensen helpen. Allemaal brede en redelijk algemene termen, maar dat is wel wat ik graag doe. En daarmee wil ik jou helpen aan een baan die bij je past, zodat je niet meer alleen blij bent als het vrijdag is!''

Friday updates

Ben je nu (nog) niet opzoek naar een nieuwe baan, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Friday updates!