Hoe we jou helpen bij het vinden van een nieuwe baan

Bij Friday Recruitment doen we niet geheimzinnig over onze werkwijze. We vinden het belangrijk om jou duidelijkheid te geven over hoe wij je ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Deze aanpak bespreken we ook tijdens ons kennismakingsgesprek, wat overigens de eerste stap is in ons proces. Benieuwd hoe we te werk gaan? Lees dan snel verder!

1. Kennismakingsgesprek

We beginnen bij jou. Tijdens een kennismakingsgesprek willen we te weten komen wat je drijft, welke doelen je hebt en wat je wel of misschien niet zo leuk vond aan je vorige baan. Door naar jou te luisteren en jouw behoeften te begrijpen, kunnen we een helder beeld vormen van wat je zoekt in een nieuwe uitdaging.

2. De zoektocht

Met een duidelijk beeld van jouw wensen en behoeften gaan we op zoek naar een bedrijf in ons uitgebreide netwerk. We werken met bedrijven die we kennen, zodat we ook weten dat de bedrijfscultuur bij jou zou kunnen passen. We kijken dus niet alleen naar de functie-inhoud. 

Tijdens deze zoektocht doen we ons best dit zo snel mogelijk te doen. Soms lukt het om een passend bedrijf binnen een week te vinden, maar soms duurt het iets langer. Hierover houden we je uiteraard op de hoogte. In de tussentijd ben je natuurlijk vrij om zelf ook te blijven zoeken naar een baan die bij je past. 

Zodra we denken dat we een geschikt bedrijf hebben gevonden, delen we de vacature en/of de bedrijfsgegevens met jou. Op die manier krijg jij de kans om een beeld te vormen van de functie en het bedrijf. Als het je aanspreekt, vragen we je toestemming om je gegevens door te sturen naar het bedrijf. Dit doen we nooit zonder jouw goedkeuring. Jij bepaalt namelijk welke stappen we zetten (het zijn immers jouw gegevens) en zorgen ervoor dat je op de hoogte bent van wat we doen.

3. Kennismaking met jouw potentiële werkgever

Wanneer het bedrijf ook geïnteresseerd is in jou, organiseren we een kennismakingsgesprek tussen jou en de potentiële werkgever. Dit gesprek biedt jou de gelegenheid om meer te weten te komen over het bedrijf, de bedrijfscultuur en de mensen die er werken.

Tijdens dit gesprek ben jij dus aan zet. Je krijgt de kans om te laten zien wie je bent. Wel hebben wij al een deurtje voor je geopend door aan te geven bij het bedrijf waarom wij denken dat je er goed zou passen.

4. Een match?

Was de kennismaking positief? Dan kan het zijn dat het bedrijf nog een vervolggesprek wil plannen. Soms is het echter meteen duidelijk dat jullie een goede match zijn. In dat geval bespreek je samen met het bedrijf de arbeidsvoorwaarden. Als alles naar tevredenheid is geregeld, kun je het contract tekenen! Het voelt eigenlijk alsof je zelf solliciteert, maar dan met onze ondersteuning tijdens de zoektocht.

Mocht er toch geen match zijn, dan gaan we graag met jou in gesprek om te achterhalen waarom dit niet het geval was. Op basis hiervan gaan we verder met de zoektocht naar een geschikte baan die wél bij jou past.

Ook hulp nodig bij jouw volgende carrièrestap? Wij staan voor je klaar!

Bij Friday Recruitment geloven we in een persoonlijke en transparante aanpak die jou in staat stelt om de controle te behouden over je eigen carrière. Met ons uitgebreide netwerk sta je net even wat sterker in je zoektocht naar jouw ideale baan. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het vinden van je volgende carrièrestap!

Foto van Joelle
Joelle
Dit blog is geschreven door Joëlle, marketeer en recruiter bij Friday Recruitment. ''Bouwen aan een netwerk, verbinden en mensen helpen. Allemaal brede en redelijk algemene termen, maar dat is wel wat ik graag doe. En daarmee wil ik jou helpen aan een baan die bij je past, zodat je niet meer alleen blij bent als het vrijdag is!''

Friday updates

Ben je nu (nog) niet opzoek naar een nieuwe baan, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Friday updates!