Waarom zou je als werkgever samenwerken met een recruitmentbureau?

Samenwerken met een recruitmentbureau kan voor werkgevers diverse voordelen bieden. Twijfel je nog of je een samenwerking aan wilt gaan? Hier zijn enkele redenen waarom jij als werkgever zou kiezen voor een samenwerking met een recruitmentbureau.

1. Tijdbesparing

Recruitmentbureaus nemen het grootste deel van het screening- en selectieproces over. Wij sorteren door cv’s, voeren de eerste gesprekken en selecteren de meest geschikte kandidaten, waardoor we jou veel tijd besparen.

Ook kunnen wij de voor jou geschikte kandidaat al kennen voordat we jouw vacature zien, waardoor jouw openstaande vacature snel wordt vervuld.

2. Toegang tot een breder netwerk

Wanneer jij jouw vacature op je website en sociale media plaatst, komt dit terecht in jouw netwerk. Door een samenwerking met een recruitmentbureau wordt dit netwerk alleen maar uitgebreid. Ook kennen wij passieve werkzoekenden die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wellicht wel geschikt zijn.

Zoals veel recruitmentbureaus zijn wij gespecialiseerd in bepaalde sectoren of functietypes, in ons geval IT, sales en marketing. Doordat onze kennis en ons netwerk hierop gefocust zijn, kunnen we snel geschikte kandidaten vinden voor deze posities.

3. Kostenbesparing

Hoewel er kosten verbonden zijn aan het inschakelen van een recruitmentbureau, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Een efficiënter wervingsproces en het verminderen van de tijd die een vacature openstaat, kunnen aanzienlijke besparingen opleveren.

Bovendien helpt het vermijden van slechte hires, door de expertise van recruiters, om kosten te besparen die gepaard gaan met verloop en het opnieuw moeten werven.

Voor Friday geldt ‘geen kandidaat, geen kosten!’. De samenwerking met ons krijgt pas kosten wanneer jij een geschikte kandidaat hebt.

4. Vermindering van werkdruk voor HR

Door de werving en selectie (deels) uit te besteden aan een recruitmentbureau, kan je de werkdruk van je HR-afdeling aanzienlijk verminderen. Dit stelt je HR-professionals in staat zich te concentreren op andere belangrijke taken, zoals personeelsontwikkeling, training en strategische planning. Hierdoor kan je HR-team effectiever en efficiënter werken.

5. Ondersteuning bij Employer Branding

Recruitmentbureaus kunnen helpen bij het creëren van een soepele en aangename wervingsprocedure, wat bijdraagt aan een sterke employer branding. Dit kan uiteindelijk helpen bij het aantrekken van topkandidaten en het behouden van talent binnen je organisatie. 

Zelfs de kandidaten die uiteindelijk niet jouw functie gaan vervullen, verlaten het sollicitatieproces met een positief gevoel richting de werkgever.

Ga jij de samenwerking met Friday aan?

Het inschakelen van een recruitmentbureau biedt dus tal van voordelen voor werkgevers. Van tijdsbesparing en toegang tot een breder netwerk, tot expertise en kostenbesparing. Kortom, samenwerken met een recruitmentbureau is een slimme zet voor bedrijven die efficiënter, effectiever en strategischer willen werven.

Wil jij de samenwerking met ons aangaan? Wij komen dan graag langs voor een kopje koffie! Op deze manier leren we niet alleen jouw vacature, maar ook juist jouw bedrijf kennen en gaan we met voldoende informatie op zoek naar jouw toekomstige werknemer. Neem contact met ons op!

Foto van Arianne Haasjes
Arianne Haasjes
Dit blog is geschreven door Arianne, communicatiemedewerker bij Friday Recruitment. Zelf kwam ze bij Friday binnen als kandidaat. "Ik weet hoe belangrijk het voor een werkzoekende is om niet vastgepind te worden op een CV, maar juist naar jouw mogelijkheden te kijken."

Friday updates

Ben je nu (nog) niet opzoek naar een nieuwe baan, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Friday updates!